Aigua calenta bioclimàtica al Gimnàs Trèvol de Lleida.

Trevol-Lleida-02El nou complex esportiu Gimnàs Trèvol de Lleida integra un projecte bioclimàtic en la seva gestió de recursos, com ara l’obtenció d’aigua calenta per a la piscina climatitzada com per a l’aigua calenta sanitària.

El gimnàs Trèvol està equipat amb dues calderes per a l’escalfament de tota l’aigua calenta que s’utilitza al centre, tant per la climatització ambiental (a través de fan-coils), per les aigües de les piscines, com per l’aigua calenta sanitària: dutxes, lavabos, etc.

Aquest sistema de calefacció forma part del projecte bioclimàtic d’aquest centre amb la intenció de reduir els consums des de l’eficiència energètica tot garantint el confort intern. Així el projecte ha contemplat la llum natural com un objectiu principal; amb espais diàfans que permeten donar la intensitat, qualitat, difusió i control en el seu interior per a cadascuna de les estacions del any.

L’envolvent de la façana Sud es composa d’una doble pell de policarbonat, combinada amb obertures practicables per aconseguir una ventilació natural. Uns panells de formigó pintats , que integren uns lucernaris, composen la façana Nord.

Dades tècniques:
Calderes de biomassa: dues de 400 kW cadascuna
Producció anual de calor: 1.800 MWh
Sitges individuals per cada caldera: capacitat 40 m3 (12 Tn de matèria prima) per cadascuna
Tipus de combustible: clofoll i estella forestal
Autonomia: 4 mesos de dies fred amb clofoll i 8 mesos amb dies de fred mitjà, amb estella forestal.

Crèdits: 
Promotor: Ajuntament de Lleida
Data: 2009-2010

>> Més informació:
www.lleidaenergia.cat/ agenciaenergia@paeria.cat

* fotografia de Sofos Energia

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>