Una fantàstica excursió per a descobrir el riu Segre com a corredor ecològic.

El Camí del Riu és una ruta tranquil·la, condicionada pel pas de vianants i ciclistes, de baixa dificultat, amb 14 km de recorregut linial, que permet descobrir el valor del riu Segre com a corredor ecològic i territorial.

La ruta del Camí del Riu va des del Parc de la Mitjana fins als Aiguamolls de Rufea i l’ermita de Butsènit , pel marge dret del riu, i fins al canal de Seròs pel marge esquerre. Es tracta de 13,77 km de recorregut pla i linial (17 kms amb les variants) que es pot realitzar a peu (3h 43 min) o en bicicleta (1 h 40 min).

Aquesta ruta permet descobrir el valor del riu Segre com a corredor ecològic i territorial, alhora que permet gaudir de vestigis arquitectònics del passat; ermites, molins, canals, sèquies, etc. Tot plegat, una mostra del paper clau que jugava la presència de l’aigua al llarg del temps, que facilitava la concentració de població i d’activitats productives.

D’altra banda, aquest itinerari ens permet comprovar la connexió física que el riu estableix entre els diferents espais naturals fluvials (com ara la Mitjana, els aiguamolls de Rufea, els patamolls de Butsènit o la Mitjana d’Alcoletge).

A més, la ruta del Camí del Riu queda integrada al Camí de Sant Jaume, en el seu tram de Lleida a Butsènit.

RECORREGUT

Glorieta de Pius Font i Quer (Pardinyes)
Distància acumulada 0 km
És un recorregut recte, vorejant el riu, per dalt o per baix de la canalització

Al final de la canalització
Distància acumulada: 5,21 km
Ens incorporem a la carretera (camí vell d’Albatàrrec) al marge esquerra del riu. Seguim recte pel camí asfaltat, fins que arribem a la passarel·la de fusta que travessa el riu. Aquí podem creuar al marge dret del riu i seguir fins als aiguamolls de Rufea i l’ermita de Butsènit, o bé podem continuar pel marge esquerra fins al canal de Seròs (on trobarem una zona de lleure, després de passar sota el pont de l’AVE)

Pont de fusta
Distància acumulada: 7,41 km
Mirador

Aiguamolls de Rufea
Distància acumulada: 10,56 km
Mirador i zona de lleure

Butsènit
Distància acumulada: 13,77 km
Zona de pícnic. Recomanem visitar l’Ermita de la Mare de Déu de Butsènit, edificada el 1.649 al mateix lloc on s’havia edificat el primer temple el 1.300. Actualment està restaurada i decorada amb murals del pintor lleidatà Víctor P. Pallarès.

Dades tècniques:
Pressupost: 1,1 milions d’euros.

Crèdits:
Data: Inauguració al 2009
Promotor:  Ajuntament de Lleida (Amb el finançament del Ministeri de Medi Ambient y Medi Rural i Marítim, dins de la creació de la xarxa de camins naturals.)

 >> Més informació:
El Camí del Riu

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>