Producció d’energia solar des del Camp d’Esports per a la ciutat.

parc solarL’Agència de l’Energia de Lleida i la Fundació Lleida 21 han instal·lat un sistema fotovoltaic a la coberta del Camp d’Esports que configura un nou Parc Solar de gairebé 900 m2, per produir energia que es connectarà a la xarxa general. La instal·lació és visitable i respon també a objectius pedagògics, per difondre i fer didàctica de les energies renovables.

Aquest parc solar consta de 483 panells solars, orientats a sud, i produeixen 112.000 kWh/any, equivalent al consum d’energia anual de 50 vivendes unifamiliars o d’un edifici d’oficines de 5 plantes durant 5 mesos.

El Parc Solar del Camp d’Esports de Lleida consisteix en un sistema fotovoltaic connectat a la xarxa de 100 kW de potència nominal (108,8 Wp) i està compost per 23 sèries de 21 panells (un total de 483 panells), col·locats a la coberta de tribuna del camp de fútbol amb una dimensió de 112m x 31m (és a dir, 890 m2).

Les plaques solars estan orientades a sud, i muntades sobre una estructura metàl·lica de carrils i escaires, per aconseguir una inclinació òptima (25º) que permeti aprofitar al màxim la radiació solar i aconseguir així el màxim de producció d’energia.

panells solarsCal recordar que l’electricitat generada directament pels panells és de corrent contínua que, mitjançant uns onduladors, es transforma en corrent alterna que ja es pot connectar a la xarxa i pot ser aprofitada per qualsevol usuari.

Tota la instal·lació està feta de manera que sigui visitable i fàcilment accessible, a través d’una escala metàl·lica i un tancament perimetral, a fi d’utilitzar-la també amb finalitats docents i pedagògiques.

Dades tècniques:
Superfície ocupada: 890 m2 (un 28,2% de la coberta)
Potència nominal instal·lada: 100 Kw
Ppic= 108,675 kWp
Energia bolcada a la xarxa= 112.000 kWh/any
Nº de panells: 483
Potència nominal inversor: 100 kW

Crèdits:
Data: 2011
Promotor: Agència de l’Energia de Lleida i  Fundació Lleida 21
Constructor: Sofos Energía, SL

>>Més informació:
Notícia a Lleida Energia 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>