El Parc Solar del Camp d’Esports produeix energia per a 50 vivendes durant 1 any.

parc solarL’Agència de l’Energia de Lleida i la Fundació Lleida 21 han instal·lat un sistema fotovoltaic a la coberta del Camp d’Esports que configura un nou Parc Solar de gairebé 900 m2, per produir energia que es connectarà a la xarxa general. La instal·lació és visitable i respon també a objectius pedagògics, per difondre i fer didàctica de les energies renovables.

El Parc Solar del Camp d’Esports de Lleida consisteix en un sistema fotovoltaic connectat a la xarxa de 100 kW de potència nominal (108,8 Wp) i està compost per 23 sèries de 21 panells (un total de 483 panells), col·locats a la coberta de tribuna del camp de fútbol amb una dimensió de 112m x 31m (és a dir, 890 m2).

Les plaques solars estan orientades a sud, i muntades sobre una estructura metàl·lica de carrils i escaires, per aconseguir una inclinació òptima (25º) que permeti aprofitar al màxim la radiació solar i aconseguir així el màxim de producció d’energia.

En total, es produeixen 112.000 kWh/any, equivalent al consum d’energia anual de 50 vivendes unifamiliars o d’un edifici d’oficines de 5 plantes durant 5 mesos.

Cal recordar que l’electricitat generada directament pels panells és de corrent contínua que, mitjançant uns onduladors, es transforma en corrent alterna que ja es pot connectar a la xarxa i pot ser aprofitada per qualsevol usuari.

Tota la instal·lació està feta de manera que sigui visitable i fàcilment accessible, a través d’una escala metàl·lica i un tancament perimetral, a fi d’utilitzar-la també amb finalitats docents i pedagògiques.

Dades tècniques:
Superfície ocupada: 890 m2 (un 28,2% de la coberta).
Potència nominal instal·lada: 100 Kw
Nº de panells: 483
Potència nominal inversor: 100 kW
Ppic= 108,675 kWp
Energia bolcada a la xarxa= 112.000 kWh/any

Crèdits:
Data: 2011
Promotor: Agència de l’Energia de Lleida i Fundació Lleida 21
Constructor: Sofos Energía, SL

>>Més informació:
Lleida Energia

panells solars

Aquesta entrada ha esta publicada en punts d'interès. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>