Els Camps Elisis són un exemple de jardins urbans sostenibles.

camps-elisis-1Jardins urbans remodelats seguint criteris de sostenibilitat, amb la tria d’espècies vegetals amb baixes necessitats hídriques i ben adaptades a la climatologia local, i amb millores en el sòl.

El parc dels Camps Elisis són uns jardins, promoguts per l’alcalde Fuster i inaugurats a finals del segle XIX (1.864) seguint la moda i el gust d el’èopca, En el seu interior encara hi trobem alguns edificis modernistes.

Jardins urbans remodelats i ampliats l’any 2007 per obrir-los al riu Segre, incorporant-los de forma encara més activa i evident a la ciutat.

La remodelació ha inclòs la selecció d’espècies vegetals amb baixes necessitats hídriques, adaptades a la climatologia. Així, per exemple, es va substituir la gespa convencional existent a l’entrada del recinte firal (zona del tractor) per una altra tipus de gespa, amb baixes necessitats d’aigua (Zoysia japonica)

Aquest tipus de gespa és una gramínia i es caracteritza per tenir un color més groguenc o marronós durant l’hivern, ja que no suporta bé les baixes temperatures, però a canvi, suposa un gran estalvi hídric i de manteniment durant tot l’any.

Als parterres més propers a la zona de la passarel·la i al riu s’han plantant diferents espècies herbàcies i arbustives també amb baixes necessitats hídriques, com són Salvia microphylla, Perovskia  atriplicifolia, Gaura lindheimeri, Ceanothus thyrsiflorus, Euphorbia characias, Dorycnium hirsutum, Tulbalghia violacea, Dicliptera suberecta,…

A part de la tria d’espècies, també s’han adoptat altres mesures de millora del sòl, com és la incorporació de triturat d’esporga al terra dels parterres, per a preservar millor la humitat, reduir l’aparició de males herbes, i aportar matèria orgànica al sòl.

Dades tècniques:
S’han substituït 350 m2 de gespa amb Zoysia
Només als escocells de les 16 sòfores de la passarel·la, s’han plantat 576 unitats de 8 espècies, herbàcies, amb baixos requisits hídrics.

Crèdits:
Data: Remodelació al 2007
Promotor: Ajuntament de Lleida

>> Més informació:
Regidoria de Medi Ambient i Horta. 973 700 455
Remodelació dels Camps Elisis (La Paeria)

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>