El mercat tecnològic de “La ciutat del futur” a Mercatec 2013

El passat dijous, es va muntar  el mercat tecnològic del programa “Ciutat del Futur: ciència o ficció?” dins el desè Mercat de Tecnologia de Lleida 2013 el qual organitzava l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL, en el que hi van participar més de 1.500 alumnes d’ESO i Batxillerat.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquest mercat va mostrar a tres nivells diferents, nombrosos recursos que permeten millorar la sostenibilitat domèstica,  urbana i  territorial,  per aconseguir un municipi amb alts nivells de qualitat de vida, tot consumint un mínim de recursos.

L’exposició mostrà a l’escala d’edificació, solucions  per tal optimitzar al màxim l’energia utilitzada, com són els aïllaments d’alta densitat, les calderes de condensació, els comptadors intel·ligents, o les plaques fotovoltaiques d’autoconsum, els vidres fotovoltaics, fins a diferents sistemes d’estalvi d’aigua innovadors.

En el pla urbà, l’exposició recull una mostra dels sistemes intel·ligents de reg per als parcs i jardins de la ciutat, passant per la urbanització de la mobilitat sostenible, la bicicleta elèctrica plegable, com a instrument útil per la nostra ciutat, o la monitorització dels desplaçaments del sistema de busos, o bé la il·luminació intel·ligent dels nostres carrers.

Finalment, ea escala territorial, l’exposició recull mostres i exemples d’experiències que permeten  assolir una producció de qualitat, ambientalment respectuosa i de proximitat per a satisfer les necessitats de la pròpia ciutat.

el proper 9 de juny  es podrà veure  la mostra tecnològica a l’Àrea de Lleure del Parc de la Mitjana en el marc de la celebració del dia Mundial del Medi Ambient.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de activitats i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>