Energia fotovoltaica al CEIP Enric Farreny

bioconstruccio_enric_farreny_mini

L’escola CEIP Enric Farreny de Lleida s’afegeix a les bones pràctiques mediambientals, apostant per una smart city, mitjançant una instal·lació solar fotovoltaica a sobre de la coberta amb 24 panells orientats al sud i amb una inclinació de 25º respecte el pla horitzontal.

El funciomanet de la instal·lació és el següent: els panells fotovoltaics generen electricitat en corrent contínua aprofitant la radiació solar. Aquesta es condueix cap a uns onduladors que la transformen en corrent alterna d’acord amb les especificacions de la xarxa. Finalment, des dels onduladors es porten fins a l’escomesa, on es ven l’energia generada a la companyia.

Aquesta instal·lació té l’objectiu de generar energia i, per tant, de disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i també té un objectiu didàctic i pedagògic, ja que s’aplica en l’entorn d’un centre docent.

Lligat a aquest segon objectiu, un panell de monitorització situat en un espai visible del centre escolar, recull i mostra en temps real la radiació que reben els mòduls, la potència produïda i l’energia acumulada, així com les dades d’emissions de CO2 estalviades.

Dades tècniques:
Cost Econòmic inversió 34.452 €
Potencia Nominal 4.6KW
Potencia PIC 5136 WP
Superfície intervenció 39m2
Reducció emissions CO2 3.466 kg/any

Crèdits:
Promotor: Agència de l’Energia de Lleida
Instal·lador: Sofos Energia.
Data: 2009

>> Més informació:
www.lleidaenergia.cat/agenciaenergia@paeria.cat

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>