Energia geotèrmica al casc històric de Lleida

geotermia lluis besa
Ubicat en ple cas històric de Lleida, aquest edifici d’habitatges plurifamiliars, destaca per l’aplicació de la geotèrmia com a sistema de climatització (fred-calor) de les vivendes, recolzada per plaques solars tèrmiques i fotovoltaiques, per a una gestió eficient de l’energia.

L’edifici plurifamiliar consta de planta baixa i tres plantes, amb un total de 6 habitatges en règim de lloguer protegit per a joves (iniciativa de la Paeria).

El projecte de l’edifici contemplava l’aplicació d’energia geotérmica per aprofitar el desnivell natural del solar, que permetia adequar microespais sota l’edifici per a refredar i calefactar l’immoble. Amb aquesta tècnica, s’aconsegueix produir aire condicionat totalment gratuït (100%) i reduir gairebé a la meitat el consum de calefacció (50%).

El sistema es complementa amb la instal·lació a la coberta de plaques solars tèrmiques i fotovoltaiques.

Dades tècniques
Pressupost total: 516.925 euros
Superfície del solar: 111,70 m2
Superfície total construida: 428 m2
Superfície construïda en coberta: 13,90 m2

Crèdits:
Data: finalització de les obres Primavera de 2011
Arquitecte: Anthony Foy, del gabinet Labox
Constructor: Garrofé-Roca

>>Més informació:
Garrofé-Roca
Notícies de La Paeria

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>