Parc urbà del Joc de la Bola, reurbanització “smart green”

Joc de la BolaLa reurbanització de la Plaça Joc de la Bola mostra diversos exemples d’actuació urbana sostenible, tant pel que fa a l’aprofitament de l’aigua de pluja per mantenir la vegetació del parc com per la reutilització dels elements que ja existien.

El parc urbà del Joc de la Bola és un exemple de reurbanització de l’espai, situat a l’interior de l’illa compresa entre els carrers Alcalde Pujol, Segrià, Segovia i Cristòfol de Boleda.

L’actuació més destacable és l’aposta del projecte per aconseguir optimitzar la despesa i ús d’aigua, pel manteniment dels espais verds. Així, es va fer una redefinició de les diferents cotes del parc a fi de conduir l’aigua de pluja cap al punt més baix de la plaça.

La intervenció suposa dirigir l’aigua de tota la superfície de la plaça, dels porxos dels edificis així com de la pròpia coberta de l’escola, fins a cotes baixes i allà emmagatzemar-la en dos dipòsits de 75.000 litres cadascun.

Aquest sistema de recollida de les aigües, no només permet el reaprofitament pel rec (per mantenir la vegetació del parc) sinó que també permet regular les escorrenties i entollaments.

Aquesta disponibilitat d’aigua ha permès revestir una estructura singular (una pèrgola de 106 m de longitud i 3,3 m. d’alçada) amb 44 plantes enfiladisses de fulla caduca, del tipus Glicina, que permeten l’ombreig a l’estiu i deixen passar el sol a l’hivern. També s’han replantat 65 arbres.

Crèdits:
Promotor: Ajuntament de Lleida.
Arquitecte: Josep Maria Puigdemasa Hospital
Data de Creació 2008

>>Més Informació:
Parc del Joc de la Bola

Fotografies: Josep Maria Puigdemasa i Jordi V. Pou.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>