La Llotja, Palau de Congressos de Lleida: la major instal·lació geotèrmica de Catalunya

llotja2La Llotja disposa de les instal·lacions geotèrmiques de major grandària de Catalunya, mitjançant les quals climatitza els espais interiors, aconseguint un important estalvi energètic i també un mínim d’emissions de CO2.

L’edifici de La Llotja és una edificació singular i multifuncional, dissenyada amb criteris de versatilitat, accessibilitat i sostenibilitat, per acollir el Palau de Congressos i Teatre Municipal de Lleida.

L’edifici consta de 6 plantes (dues d’elles subterrànies) amb una superfíci total aproximada de 35.000 m2 per a activitats diverses, des de congressos o convencions empresarials, celebracions familiars (com ara casaments) o bé activitats culturals (teatre, òpera, cinema, etc).

A nivell d’eficiència energètica, la instal·lació geotèrmica per a la calefacció i la climatització, té una potència de 360 kW, conseguida a través de sis bombes de 60kW i una bomba de calor convencional. La distribució es fa a través de sòl radiant i de fan-coils.

De fet, la coberta actua també com a sistema de regulació tèrmica, amb la plantació d’espècies vegetals que fan una funció aïllant, i com a punt de recollida d’aigües pluvials, per aigües grises.

Els principals espais:
• L’auditori principal, amb una capacitat per a 1.000 assistents (congressos, convencions, teatre, òpera, etc)
• Dues sales de congressos aptes per acollir 400 i 200 persones, respectivament.
• Centre de negocis, amb despatxos i oficines en règim de lloguer, d’entre 20 i 80 m2.
• Sales polivalents, amb capacitat per a 200 i 400 persones.
• Aparcament per a 470 vehicles.
• Servei de restaurant propi, amb servei a la terrassa durant l’estiu.
• Vestíbul i recepció, amb 887 m2. Funciona com a punt de trobada per a congressistes i/o espectadors del teatre, comunicant també amb la majoria dels altres espais dins l’edifici.

Dades tècniques de la instal·lació geotèrmica:
Potencia d’instal·lació: 360 kW d’energia verda
Configuració de les bombes: 6 bombes de 60kW + bomba de calor convencional
Configuració de la distribució: Sòl radiant i fan-coils
Intercanviador geotèrmic: Vertical – 2,480 m
Superfície: 5.600 m2

Crèdits:
Data de Creació 2007 – 2010
Promotor: Ajuntament de Lleida
Autors: Francine Houben, des de Mecanoo (arquitecta); UTE LLOTJA Dragados – Obrum (constructora), GEÒTICS (Implantació energies renovables)

>> Més Informació:
Geotèrmia a La Llotja de Lleida
La Llotja. Palau de Congressos

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>