Sector Sud 2: aprofitament de l’aigua a Vallcalent

sector sur2Les finques de la partida de Vallcalent aprofiten l’aigua de pluja i de la Sèquia del Mig del Canal de Pinyana, per a un consum més responsable.

La urbanització de les finques situades a la zona nord-oest de la ciutat (Vallcalent) per a sector residencial han contemplat en els seus projectes la possibilitat de l’aprofitament de l’aigua de pluja i de la Sèquia del Mig del Canal de Pinyana.

El sector disposa d’un dipòsit regulador d’aigües pluvials, amb captació d’aigua de sèquia, que s’utilitza per al reg dels espais verds públics. D’aquesta manera s’estalvia en el consum d’aigua de boca. A la sortida del dipòsit, l’aigua rep un tractament amb injecció de clor amb dosis prefixada.

Tot el sistema de reg (canonades, goters, arquetes, aspersors,…) té un distintiu de color lila que l’identifica com a aigües no potables o reciclades.

Dades tècniques:
Capacitat del dipòsit col·lector d’aigües pluvials: 6.000 m3, que es van alliberant lentament, fins als 1.200 m3 de capacitat d’emmagatzematge fixa.
Superfície regada: 20 Ha
Volum estalvi d’aigua potable: aprox. 12.500 m3/any

Crèdits:
Promotor:  Junta de Compensació de la SUR 2

>>Més informació:
Ajuntament de Lleida

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>