Urbanització Sur 5: doble xarxa de distribució d’aigua

sector sur5La nova urbanització del sector residencial situat a la zona sud de la ciutat, disposa d’una doble xarxa de distribució d’aigua (potable i de reg) que permet regar els jardins d’espais públics i privats així com utilitzar els sistemes anti-incendis.

Una doble xarxa de distribució d’aigua (potable i reg) permet regar jardineria pública i privada, amb aigua provinent de la Sèquia de Fontanet. Per exemple, entre els espais públics regats amb aquest sistema, s’inclou el Parc de Joan Oró, amb una font ornamental.

L’aigua de reg s’emmagatzema en una bassa a l’aire lliure. La bassa disposa d’un sistema natural de filtratge de l’entrada d’aigua amb 2 esculleres amb vegetació natura, que s’ha convertit en un nou biohàbitat que acull fauna pròpia de zones humides, com anàtides. A la sortida de la bassa, l’aigua rep un tractament amb filtració i infrarojos.

Tot el sistema de reg (comptadors, canonades, goters, arquetes, aspersors,…) té un distintiu de color lila que l’identifica com a aigües no potables o reciclades.

Dades tècniques:
Superfície a regar: fins a 100.000 m2
Capacitat de la bassa: 8000 m3
Volum estalviat d’aigua potable: aprox. 26.150 m3/any
Alçada: 145,8 m

Crèdits:
Promotor: Junta de Compensació de la SUR 5

>>Més informació:
Ajuntament de Lleida

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>