“Casa Bunyesc”: bioconstrucció a Lleida

Aquesta vivenda unifamiliar entre mitgeres, s’obre al sud per a aprofitar el sol a l’hivern i protegir-se’n a l’estiu mitjançant un pati central.

Un altre exemple a la ciutat de Lleida de vivenda unifamiliar i despatx edificada seguint criteris sostenibles com ara aprofitar la llum solar, aïllant amb llana d’ovella, etc.

La vivenda s’obre al màxim cap al sud amb la intenció de captar l’energia solar per distribuir-la en tot l’edifici durant l’hivern i, a la vegada, protegir-se durant l’estiu de la calor, mitjançant la construcció d’un pati central amb façana interior sud.

A més, el sistema d’aïllament s’ha realitzat amb fusta i llana d’ovella, ambdós materials d’origen orgànic, renovables al 100% (amb una energia gris, o energia necessària per fabricar els materials molt baixa). A més, un panell OSB de acabat interior i un panell transpirable exterior eviten condensacions i eliminen els ponts tèrmics.

Aquests panells, fabricats al taller prèviament, amb una estricta planificació, es munten a l’obra amb molta facilitat i rapidesa, el que significa també una construcció competitiva amb una durada d’obra inferior a 5 mesos.

El balanç de CO2 d’emissions de tot l’edifici és neutre, ja que la fusta emmagatzema proporcionalment la mateixa quantitat de CO2 que ha generat l’activitat de construir-lo i l’ús dels materials que no són fusta.

En definitiva, es tracta d’una construcció de gran eficiència energètica, de classe A, gràcies al nivell d’aïllament, entre 18 i 28 cm, els vidres de baixa emissió, i l’orientació. A tall d’exemple, el consum de calefacció de la vivenda és d’uns 200 € a l’any.

Dades tècniques: 
Pressupost de l’obra: 165000 €
Durada de l’obra: 5 mesos
Superfície total: 210 m2
Materials: fusta, llana d’ovella, vidre y formigó
Demanda energètica de l’edifici: 10 kW/m2 any
Consum calefacció aprox. 200 € any

Crèdits:
Autor: Josep Bunyesc Palacín
Constructor: Sebastia Disseny Estructural SL

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>