Projecte per a emprenedors en agricultura

El Viver d’Agricultors de Rufea és un projecte innovador d’emprenedoria que dóna resposta a les persones que veuen en l’activitat agrària una sortida professional, tant si tenen experiència anterior o no.

A través del viver, aquests emprenedors poden accedir a l’ús d’una parcel·la agrícola de 1-2 ha (variable en funció del projecte) pel cultiu d’hortalisses o altres cultius anuals, que inclou la xarxa principal de reg, el grup de bombament i l’aigua.

A travès d’aquesta iniciativa, persones d’origen no agrari podran desenvolupar el seu projecte empresarial, minimitzant el risc d’inversió inicial que suposa adquirir o arrendar terres per a explotació agrícola. El projecte també està obert a pagesos que desitgin diversificar i ampliar la seva activitat, a la vegada que proposen la creació de llocs de treball.

El Viver d’Agricultors està situat a la Partida de Rufea, a la finca municipal de l’antiga granja militar. Per sol·licitar una parcel·la al Viver d’Agricultors s’ha de presentar un projecte on es descrigui la planificació de l’activitat, el mercat on s’orienta la producció, així com els ingressos i despeses dels primers anys.

Actualment al Viver d’Agricultors de Rufea hi trobem 3 projectes agraris, que ofereixen venda directa a domicili, grups de consum i/o restaurants (així com venda al major d’alguns dels seus productes):

Hort a la Carta. M. 609 513 080. Email: hortalacarta@hotmail.com
El Verger del Segrià. M. 637 519 103. Email: rufeagroecologica@gmail.com
Projecte agrosocial de Rufea. M. 647 823 417. Email: gerent@grupa-2.com

Crèdits:
Data de creació: 2013
Promotor: Ajuntament de Lleida (amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través de les subvencions per a Projectes Innovadors i Experimentals cofinançats pel Fons Social Europeu).

>>Més informació:
Regidoria de Medi Ambient i Horta. (T. 973 700 455)

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de punts d'interès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Anti-Spam: * El temps s'ha esgotat. Si us plau, torna a intentar-ho.

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>